Vijesti

Pratite naše najnovije vijesti

 

UVODNA KONFERENCIJA

„MS – Mi Možemo Sve“

6. STUDENOGA 2020. GODINE

 

Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva

TROGODIŠNJI PROGRAMI ZA RAZDOBLJE 2020. DO 2023. GODINE

Prioritet 1. Prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja

Područje II Problemi i zadovoljavanje potreba osoba s invaliditetom

 

U prostorijama udruge 6. studenoga 2020. godine, s početkom u 11,00 sati, održana je Uvodna konferencija trogodišnjeg programa „MS - Mi Možemo Sve“, kao nastavka ranijeg trogodišnjeg programa socijalnih usluga u zajednici (2017. – 2020. godine), koji se provodi od lipnja 2020. do svibnja 2023. godine.

Cilj programa je:

1. podizanje socijalne uključenosti

2. poboljšanej kvalitete života oboljelih od multiple skleroze,

što će se postići kroz uspostavu programa socijalnih usluga u zajednici.

Predstavnicima medija i javnosti 6. studenoga 2020. godine, u 11,00 sati predstavljen je Trogodišnji program „MS - Mi Možemo Sve“, kao nastavak ranijeg trogodišnjeg programa socijalnih usluga u zajednici (2017. – 2020.), čija je provedba od 1. lipnja 2020. godine do 31. svibnja 2023. godine obuhvaća usluge u zajednici:

-  usluge mobilnog tima (usluge geronto domaćica u kućanstvu korisnika) kojim se predviđa kroz tri godine obuhvatiti najmanje 5 – 10 korisnika. Usluge pružaju 3 geronto domaćice, koje su radile  i u prethodnom razdoblju. Raspored rada geronto domaćica odvijati će se u dogovru s korisnicima, a najviše 4 sata dnevno

- kreativne radionice na kojima se očekuje uključivanje 6 - 12 korisnika, vođenih od strane dugogodišnjih volonterki udruge provoditi će se u manjim grupama zbog situacije s COVID-om 19 (do datuma održavanja Uvodne konferencije nisu se održavale, ali se planiraju čim epidemiološka situacija to dozvoli). Radionice će se održavati u prostorijama udruge u Slavonskom Brodu i prostorijama Kluba Društva  u Novoj Gradiški.

tjelovježba i rekreacija, koje vodi viši fizioterapeut, zaposlen također u prethodnom razdoblju provedbe programa. Usluge se provode se u predviđenim i dogovorenim terminima i to: kao individualne aktivnosti u prostorijama udruge ili u manjim grupama u Dvorani Vijuš u Slavonksom Brodu (prilagođene epidemiološkim mjerama). Čim epidemiološka situacija dozvoli, s istima će se nastaviti i u prostorijama Kluba Nova Gradiška.

- društvene igre planirane su za drugu i treću godinu provedbe kao redovne aktivnosti, za koje će se nabaviti određene društvene igre (kroz donacije fizičkih i pravnih osoba ili iz sredstava programa). Planiraju se provoditi najmanje 1 x mjesečno ili prema dogovoru s korisnicima.

- promotivne aktivnosti putem Radija 92 fm, web i facebook stranice Društva planiraju se za cijelo vrijeme provedbe programa (kroz sve tri godine). Na Radiju će se snimati emisije o radionicama ili sa korisnicima usluga.

 

Navedene aktivnosti obuhvaćaju područje na kojem žive članovi udruge/korisnici (Slavonski Brod i okolica, Nova Gradiška i okolica, Okučani, Požega). Uslugama se planira obuhvatiti najmanje 60 korisnika/članova udruge. 

  

Vrijednost programa: 220.000,00 kn godišnje (660.000,00 kn za 3 godine)

 

Nositelj programa: Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije

 

Program financira: Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

         

Partner u provedbi: RH, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.