Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije

Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije

Projekt "ZaŽeli za MS"

 

Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.

ZAŽELI - PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA - FAZA II

Broj poziva: UP.02.1.1.13

Opširnije...

1. NAZIV PROJEKTA: MS NET – Mreža suradnje, UP.02.2.2.06.0261

2. KORISNIK PROJEKTA:

Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije

Đure Pilara 1

35 000 Slavonski Brod

E-pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Broj telefona: 035/411-328

Web stranica: www.dmsbpz.hr

 

Opširnije...

Zajednički program „Europa dostupna svima“ , proveden je u suradnji sa još 9 udruga DMS i Savezom DMSH, a financirala ga je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. U sklopu programa od 28. – 30.11.2005. godine održane su trodnevne radionice na temu „EU i Hrvatska“, a 08.05.2006. u Slavonskom Brodu održana je Javna tribina povodom Dana EU, u suradnji sa Uredom za Europske integracije Brodsko-posavske županije. Tema tribine je također bila „EU i Hrvatska“. 28. srpnja 2006. u sklopu programa održano je i predavanje na temu „Prema pristupačnoj Europi“ i „Konvencija u UN o ljudskim pravima osoba s invaliditetom.

Opširnije...

Projektom želimo osobama oboljelim od mutliple skleroze i koje su najtežeg stupnja invaliditeta pružiti osnovne preduvjete za neovisan život. Uključivanjem u projekt im se stvaraju preduvjeti  za ostvarivanje života u kojem oni postaju kreatori ali i kontrolori svoga življenja te se smanjuje njihova nepotrebna ovisnost o članovima obitelji, a povećava i socijalna uključenost. To je moguće ostvariti kroz osiguranje usluga osobnog/e asistenta/ice i domaćina/ice.

Opširnije...

Društvo od 2006. godine provodi projekta „Usluge osobne asistencije osobama s najvećim i najtežim stupnjem invaliditeta“. Te godine usluge osobnog/e asistenta/ice koristilo je troje (3) korisnika. 2007. godine uključuju se još troje (3) korisnika. Zbog zainteresiranosti većeg broja članova za ovim uslugama u 2010. godini u projekt se uključilo još šest (6) korisnika/ca. Od tada pa sve do danas u projekt je uključeno ukupno dvanaest (12) korisnika/ca osobnog asistenta/ice. Potreba za ovim usluga je daleko veća, ali kako se iz državnog proračuna i lutrijskih sredstava ne mogu osigurati veća sredstva od onih koja su planirana, od 2010. godine nije bilo uključivanja novih korisnika. Nadamo se boljim vremenima i osiguranju usluga onim osobama kojima je i potrebna, što bi se omogućilo tek donošenjem Zakona o osobnom asistentu.

Opširnije...