Vijesti

Pratite naše najnovije vijesti

NOVA „ASISTENTICA“ U PROMETU

Zahvaljujući natječaju kojeg je prošle godine raspisala Zaklada Novo sutra, Radio 92 fm Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije je prijavio projekt „Odvezi, poveži – u eteru i zajednici“ i dobilo donaciju – novi automobil. Službena primopredaja automobila održana je u petak, 12. veljače 2021. godine u prostorijama Društva, u Slavonskom Brodu.

Ključeve automobila uručio je predsjedniku Društva, Željku Pudiću, upravitelj Zaklade Novo sutra, Davor Relatić;

 • Sjedište Zaklade Novo sutra je u Vukovaru, a osnivač je Pavao Vujnovac, vlasnik regionalne energetske kompanije ENNA i Prvog plinarskog društva. Misija Zaklade je uklanjati prepreke koje današnje društvo stavlja pred pojedince i udruge. Potičemo izvrsnost, dobra djela i pomaganje potrebitima poboljšavajući život u okruženju u kojem djelujemo, rekao je upravitelj Zaklade.

 Zahvalu Zakladi Novo sutra, što je prepoznala potrebu i angažman u zajednici Radija 92 fm, uputio je predsjednik Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije, Željko Pudić i istaknuo: „Uz medijsko praćenje lokalnih događaja,  posebno dobar prijateljski i poslovni odnos imamo s udrugama diljem Hrvatske. Članovi smo Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, sudjelujemo u aktivnostima krovnog Saveza i nizu akcija vezanih za OSI populaciju na nacionalnoj razini. Sva ova odredišta, zahvaljujući novom automobilu, su nam sada dostupnija. U našoj zajednici Radio i udruga su povezani. Ponekad je novinar i vozač teško pokretnog člana. Na taj način olakšavamo i pomažemo jedni drugima kako bismo stvorili bolje i pristupačnije društvo.“

 •  Sigurni smo da će nova „asistentica“ Hyundai Kona pomoći u našem medijskom i društvenom angažmanu, povezati i približiti ljude i mjesta. Mi, novinari, najbolje znamo važnost brzine, odnosno ažurnosti. Zbog toga ne sumnjamo da će ova donacija uvelike pomoći kolegama, poručuje ekipa Radija 92 fm.
  • 1
  • 1613405635140
  • 2
  • 3
  • 4
  • Kona
  • kona2

 

UVODNA KONFERENCIJA

„MS – Mi Možemo Sve“

6. STUDENOGA 2020. GODINE

 

Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva

TROGODIŠNJI PROGRAMI ZA RAZDOBLJE 2020. DO 2023. GODINE

Prioritet 1. Prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja

Područje II Problemi i zadovoljavanje potreba osoba s invaliditetom

 

U prostorijama udruge 6. studenoga 2020. godine, s početkom u 11,00 sati, održana je Uvodna konferencija trogodišnjeg programa „MS - Mi Možemo Sve“, kao nastavka ranijeg trogodišnjeg programa socijalnih usluga u zajednici (2017. – 2020. godine), koji se provodi od lipnja 2020. do svibnja 2023. godine.

Cilj programa je:

1. podizanje socijalne uključenosti

2. poboljšanej kvalitete života oboljelih od multiple skleroze,

što će se postići kroz uspostavu programa socijalnih usluga u zajednici.

Opširnije...

GRAĐANI BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE DOBIT ĆE SVOJE UHO ZA SLUŠANJE” NA RADIJU 92FM

Danas je najavljena nova radioemisija posvećena mentalnom zdravlju i dobrobiti građana u Brodsko-posavskoj županiji.

Opširnije...

Na inicijativu Saveza društava multiple skleroze Hrvatske, Hrvatski Sabor je 17. travnja 2015. godine donio odluku o službenom proglašenju Nacionalnog dana oboljelih od multiple skleroze. Na prijedlog Saveza DMSH za taj dan određen je 26. rujan jer je na taj dan održana prva osnivačka skupština oboljelih od multiple skleroze Hrvatske daven 1979. godine, čime su oboljeli od MS-a diljem Hrvatske dobili priznanja za njihovo postojanje u zajednici i društvu.

Opširnije...

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.