Foto galerija

Pogledajte našu galeriju fotografija

Ministarstvo socijalne politike i mladih organiziralo je dana 29.10.2015.g., svečano potpisivanje i uručivanje ugovora kojima će biti dodijeljena bespovratna sredstva u okviru ESF natječaja "Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom".Događaj se održao u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, u Kući Europe, Augusta Cesarca 4, Zagreb, s početkom u 13.00 h.

 

Uvodnu riječ održao je Hrvoje Sadarić, pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih, a uz pozdravni govor prisutnima su se obratili i Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih te Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava. Ugovore je predstavnicima uručila potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Ugovorena su 44 projekata unutar ove dodjele bespovratnih sredstava čija se ukupna vrijedno kreće oko 27,000.000,00 kn, a sufinancirat će se iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Projekti unutar ove dodjele bespovratnih sredstava pridonijet će jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije, ali i omogućiti zapošljavanje osobama koje su u kategoriji teško zapošljivih osoba. Ugovore je za Društvo multiple skelroze Brodsko-posavske županije, preuzela Nada Pišonić, tajnica Društva.

 

Ovim činom započinje provedba projekta „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom (oboljele od MS-a)“ u vrijedosti 619.323,92 kn, kojim su obuhvaćene usluge osobne asistencije za 11 korisnika (8 iz Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije i 3 iz Društva multiple skleroze Požega, kao partnerske organizacije), što znači da će se zaposliti 11 osoba iz kategorije teško zapošljivih osoba na poslovima osobne asistencije.

 

Ovim putem se u ime 11 korisnika usluge osobne asistencije i 11 zaposlenih kao pružatelja usluge zahvaljujemo Ministarstvu socijalne politike i mladih što je naš projektni prijedlog ocijenilo vrijednim financiranja.

 

Linkovi:

http://www.in-portal.hr/in-portal-news/in-mreza/9427/dobra-vijest-udrugama-za-usluge-osobnog-asistenta-uruceni-ugovori-vrijedni-251-milijun-kuna

http://www.in-portal.hr/in-portal-news/in-mreza/9427/dobra-vijest-udrugama-za-usluge-osobnog-asistenta-uruceni-ugovori-vrijedni-251-milijun-kuna

Ministarstvo socijalne politike i mladih (Posredničko tijelo razine 1)

Hrvatski zavod za zapošljavanje (Posredničko tijelo razine 2)

Partner projekta: Društvo multiple skleroze Požega

  • slika_01
  • slika_02