Objavljeno: 25.02.2013.

Sjednica Povjerenstva za OSI grada SB 22.02.2013.

U prostorijama Društva održana je sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda, kojoj su nazočili predstavnici udruga osoba s invaliditetom - članice Povjerenstva, predstavnici Grada Slavonskog Broda, Informativno-pravnog centra iz Slavonskog Broda i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Dnevni red sjednice odnosio se na:

1.  „Paket mjera za osobe s invaliditetom – Uključeni“ o kojem su govorili predstavnici HZZ-a g. Željko Balikić i gđa Lidija Feldšar. Udruge se uputilo u cijeli niz mjera kroz koje mogu zaposliti osobe iz evidencije HZZ-a, a koje bi pomagale osobama s invaliditetom u socijalnom uključivanju, olakšalo život,  ali i omogućilo udrugama da popune praznine u svome osnovnom djelovanju (zapošljavanje osoba koje bi im osvježavale i održavale Web stranice, održavale opremu, pomagale u radu ureda i drugo). Otvorena je i mogućnost zapošljavanja za stjecanje radnog staža kroz Mjeru „Rad i staž“ uz osiguranje mentora.

2. Predstavljanje programa „Šalter“ Volonterskog centra osijek. Predsatvila ga je izvršna direktorica Informativno-pravnog centra Slavonski Brod  Nataša Kovačević. Od 01. siječnja 2013. godine IPC sudjeluje kao suradna organizacija ispred Brodsko-posavske županije u programu „Šalter“  kao dio Programa regionalnog razvoja civilnog društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Osnovni cilj programa „Šalter“ je jačanje aktivnog građanstva, civilnog društva i društvenog kapitala zasnovanog na povezanosti, uzajamnosti i povjerenju kroz sveobuhvatnu, sustavnu i kontinuiranu podršku svim dionicima zainteresiranim za razvoj lokalne zajednice i demokratizacije na području Slavonije i Baranje. Stoga od ove godine svesrdnu pomoć u rješavanju problematike predviđene Programom, udrugama na području naše županije, pružati će IPC. 07. ožujka u Udruzi slijepih i slabovidnih osoba u Slavonskom Brodu održana je radionica na kojoj su sudionici upoznati s ciljevima i aktivnostima programa Šalter za 2013. godinu., a ukratko o Programu izvijestila je ovim putem i članove Povjerenstva.

3. O financiranju udruga iz proračuna Grada Slaovnski Brod u ovoj godini govorili su Predsjednik Povjerenstva i pročelnica Ureda za društvene djelatnosti Dubravka Marković, prof. Izvjestili su da situacija nije povoljna za udruge i da je upitno financiranje u ovoj godini. O ovoj problematici vjerojatno će se morati još raspravljati tijekom narednih mjeseci.

Aktualni događaji

  • Međunarodni dan OSI Međunarodni dan OSI U organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca. Više ...
  • Radio 92 FM Radio 92 FM Od 05.09.2014. u Slavonskom Brodu počinje emitiranje prvog neprofinog radia u RH, Radio 92 FM.
  • Redovito Druženje Redovito Druženje Redovito druženje članova u prostorijama Društva 29.12.2014. u 16:00
  • Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vijuš se nastavljuaju održavati od 01.09. dva puta tjedno! Svi zainteresirani članovi mogu se javiti udruzi.
  • Terapijsko jahanje Terapijsko jahanje Od pocetka rujna nastavlja se provedba terapijskog jahanja u Slobodnici. Za vise informacija obratiti se udruzi.
  • Rekreacijsko plivanje Rekreacijsko plivanje Od rujna se članovima omogućuje rekreacijsko plivanje u gradskim bazenima. Za više informacija članovi se mogu javiti u udrugu.