Objavljeno: 14.11.2013.

SIMPOZIJ ZSOIH-a (Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske)

11. i 12. studenoga u Hotelu „Holiday“ u Zagrebu, održan je 18. Simpozij ZSOIH-a. Tema Simpozija bila je „Strateške odrednice za daljnju primjenu Konvencije UN o pravima osoba s invaliditetom“.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika ZSOIH-a dr. Zorislava Bobuša i gradonačelnika grada Zagreba, sudionicima Simpozija predstavili su se i predstavnici pojedinih Saveza udruga osoba s invaliditetom sa svojim radovima (prezentacijama ili tekstom) na temu „UN Konvencija o pravima osoba s invaliditetom pet godina poslije – gdje smo i koji su nam ciljevi“.

Izlaganje za Savez društava multiple skleroze Hrvatske iznijela je stručna suradnica i koordinatorica Saveza gđa Danica Eškić.

Ostale teme Simpozija bile su:

- Žene s invaliditetom,
- Zapošljavanje osoba s invaliditetom,
- Osobni pomagači (radni asistenti, osobni asistenti, asistenti u nastavi, tumači znakovnog jezika, pomagači osobi s intelektualnim i psihičkim poteškoćama).

Simpoziju je prisustvovala predstavnica udruge, tajnica Nada Pišonić.

Program rada XVIII. simpozija
Aktualni događaji

  • Međunarodni dan OSI Međunarodni dan OSI U organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca. Više ...
  • Radio 92 FM Radio 92 FM Od 05.09.2014. u Slavonskom Brodu počinje emitiranje prvog neprofinog radia u RH, Radio 92 FM.
  • Redovito Druženje Redovito Druženje Redovito druženje članova u prostorijama Društva 29.12.2014. u 16:00
  • Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vijuš se nastavljuaju održavati od 01.09. dva puta tjedno! Svi zainteresirani članovi mogu se javiti udruzi.
  • Terapijsko jahanje Terapijsko jahanje Od pocetka rujna nastavlja se provedba terapijskog jahanja u Slobodnici. Za vise informacija obratiti se udruzi.
  • Rekreacijsko plivanje Rekreacijsko plivanje Od rujna se članovima omogućuje rekreacijsko plivanje u gradskim bazenima. Za više informacija članovi se mogu javiti u udrugu.