Objavljeno: 19.09.2013.

Računalne radionice

Svakog četvrtka od 15:00-17:00 i 17:00-19:00 u prostorijama Društva održavaju se računalne radionice u sklopu projekta „Pomoć sebi i drugima“ – zapošljavanje kroz pojedinačne projekte javnih radova.

Projekt je zamišljen tako da se kroz aktivnosti udruge, prvenstveno računalne radionice, osnaže i educiraju osobe s invaliditetom, ali i novozaposlena osoba. U radionicu uključeni su članovi Društva koji su tijekom protekle godine pohađali edukaciju za ECDL i web-dizajn ali i svi ostali koji smatraju da bi im ovaj vid edukacije dobro došao i može im pomoći u svakodnevnom životu, otvoriti mogućnosti zapošljavanja ili samozapošljavanja.

Korisnicima radionice omogućuje se uključivanje u obiteljske poslove, u zajednicu, ali i u virtualni svijet poznanstava u cijelom svijetu.

Radionice su organizirane po grupama od 6 osoba jer udruga raspolaže prostorom prilagođenim osobama s invaliditetom, ima otvorenu internetsku vezu i posjeduje 6 prijenosnih računala na kojima korisnici rade. Računala su nabavljena putem natječaja THT-a "Zajedno smo jači“  u kategoriji „Integracija u digitalno društvo i društvo znanja“. Nakon završetka radionice, računala ostaju u vlasništvu udruge što otvara mogućnost uključivanja novih korisnika u narednim godinama.

Trajanje radionice predviđa se tijekom cijele godine s tim da su korisnici raspoređeni u dvije grupe (bez znanja rada na računalima i s predznajem).

Grupe su također raspoređene tako da će najprije započeti edukacija rada na računalima (obrada teksta, unos fotografija, slanje i primanje e-mailova, Internet) korisnika bez znanja rada na računalu. Potom slijedi grupa s predznanjem.

Nakon završene radionice, korisnici će biti osposobljeni za samostalan rad na računalu, za otvaranje novih komunikacija, a naučeno će moći primjenjivati u svakodnevnom životu i radu. Oni koji se žele zaposliti i imaju zdravstvene predispozicije za zapošljavanje, moći će naučeno primjeniti i u svom radu na radnom mjestu (bilo kod kuće ili u nekoj firmi/ustanovi).

Voditelj radionice bacc.oec Damir Štefanac

Aktualni događaji

  • Međunarodni dan OSI Međunarodni dan OSI U organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca. Više ...
  • Radio 92 FM Radio 92 FM Od 05.09.2014. u Slavonskom Brodu počinje emitiranje prvog neprofinog radia u RH, Radio 92 FM.
  • Redovito Druženje Redovito Druženje Redovito druženje članova u prostorijama Društva 29.12.2014. u 16:00
  • Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vijuš se nastavljuaju održavati od 01.09. dva puta tjedno! Svi zainteresirani članovi mogu se javiti udruzi.
  • Terapijsko jahanje Terapijsko jahanje Od pocetka rujna nastavlja se provedba terapijskog jahanja u Slobodnici. Za vise informacija obratiti se udruzi.
  • Rekreacijsko plivanje Rekreacijsko plivanje Od rujna se članovima omogućuje rekreacijsko plivanje u gradskim bazenima. Za više informacija članovi se mogu javiti u udrugu.