Objavljeno: 13.02.2013.

Predstavljanje ciljeva i aktivnosti programa Šalter za 2013.

U ponedjeljak, 11. veljače 2013. u prostorijama Udruge slijepih i slabovidnih osoba u Slavonskom Brodu održana je radionica “Predstavljanje ciljeva i aktivnosti programa Šalter za 2013. godinu”. Program provodi Volonterski Centar Osijek u suradnji s tri partnerske organizacije kao dio Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj, kojeg financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Radionicu je održala voditeljica projekta Nikoleta Poljak iz Volonterskog Centra Osijek, Regionalnog Centra potpore zajedno s Natašom Kovačević, Izvršnom direktoricom Informativno -pravnog centra, partnerske organizacije u Brodsko-posavskoj županiji.

U sklopu radionice održana je i anketa usmjerena na prepoznavanje i učenje o potrebama civilnog društva na lokalnoj razini na kojoj su sudionici iznijeli svoja viđenja u svrhu unaprjeđivanja pomoći istima u sklopu ovog programa.
Sudionicima su predstavljene sve značajke programa Šalter koji osigurava ne samo priliku za kvalitetnu podršku nevladinim organizacijama i drugim interesentima uključenim u razvoj civilnog društva već i brojne druge mogućnosti za poboljšanje njihovih aktivnosti.

Radionici je nazočilo trideset predstavnika organizacija civilnog društva: Udruga distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize, Ekološka udruga „Zemlja“, Centar za inkluzivnu podršku, Kreativna udruga „Bogatstvo u nama“, Udruga Lima, Udruga gluhih i nagluhih, Udruga Virtus, Omladinski klub Roma, Udruga Vrapčići, Udruženje Roma „Ludari“, Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama, Academico, Teatar „Bolji život“, Udruga za terapijsko jahanje „Potkovica“, Udruga slijepih, Mreža romskih udruga RH, građanske inicijative, predstavnici grada Slavonskog Broda i Županije Brodsko-posavske, a među njima i predstavnice naše udruge Nada Pišonić i Đurđica Ivaniš. Sudionici su pokazali veliki interes i aktivno sudjelovali na radionici, imali su niz pitanja vezanih uz predstavljeni program.

Nakon održane radionice, Nikoleta Poljak je održala i info-dan za udruge koje su imale već pripremljene konkretne projekte za koje su im trebala dodatna pojašnjenja prije same finalizacije. Mišljenje o svom prijedlogu programa financiranja osnovne djelatnosti, zatražile su i predstavnice naše udruge.

Aktualni događaji

  • Međunarodni dan OSI Međunarodni dan OSI U organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca. Više ...
  • Radio 92 FM Radio 92 FM Od 05.09.2014. u Slavonskom Brodu počinje emitiranje prvog neprofinog radia u RH, Radio 92 FM.
  • Redovito Druženje Redovito Druženje Redovito druženje članova u prostorijama Društva 29.12.2014. u 16:00
  • Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vijuš se nastavljuaju održavati od 01.09. dva puta tjedno! Svi zainteresirani članovi mogu se javiti udruzi.
  • Terapijsko jahanje Terapijsko jahanje Od pocetka rujna nastavlja se provedba terapijskog jahanja u Slobodnici. Za vise informacija obratiti se udruzi.
  • Rekreacijsko plivanje Rekreacijsko plivanje Od rujna se članovima omogućuje rekreacijsko plivanje u gradskim bazenima. Za više informacija članovi se mogu javiti u udrugu.