Objavljeno: 10.02.2014.

Predstavljanje projekta "Prvi radio" - neprofitni radio ("FIRST RADIO" - Non Profit Radio)

Na press-konferenciji održanoj 07.02.2014. u prostorijama udruge predstavljen je projekt "Prvi radio" - neprofitni radio.U sklopu natječaja "Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina" EuropeAid /131893 /M/ ACT /HR, Improving labour market access of disadvantaged groups, Lot 3), Društvo Multiple Skleroze Brodsko-posavske županije, 22. srpnja 2013. godine, potpisalo je ugovor za projekt kojim je predviđeno i odobreno osnivanje neproftinog radija na području grada Slavonsko Broda.

Cilj projekta neprofitnog radija usmjeren je na probleme koji uzrokuju nepovoljno okruženje za osobe s invaliditetom u našoj zajednici i na tržištu rada te razvoj svijesti lokalne zajednice za suživot s osobama s invaliditetom kao i svim i neprofitnim asocijacijama na području grada Slavonskog Broda.

Emitirani radijski obrazovni i informativni program biti će osobama s invaliditetom servis informacija i pomoć za lakši suživot s "osobama bez invaliditeta".

Izuzetno smo sretni što je projekt i važnost neprofitnog radija (kao prvog i jedinog u Republici Hrvatskoj) prepoznala Europska unija te odobrila financijska sredstva potrebna za troškove opreme i troškove djelatnika tijekom trajanja projekta.

Projektna menadžerica je Anica Radman, vrijednost projekta je 158 tisuća eura, od kojih gotovo 150 tisuća eura financira EU, a financijska menadžerica je Lidija Kaminski.

Na projektu trenutno je zaposleno 6 osoba, u planu je angažman i dodatnog broja suradnika. Programski studio, režija i redakcija bit će u iznajmljenom prostoru u Horvatovoj ulici.

Aktualni događaji

  • Međunarodni dan OSI Međunarodni dan OSI U organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca. Više ...
  • Radio 92 FM Radio 92 FM Od 05.09.2014. u Slavonskom Brodu počinje emitiranje prvog neprofinog radia u RH, Radio 92 FM.
  • Redovito Druženje Redovito Druženje Redovito druženje članova u prostorijama Društva 29.12.2014. u 16:00
  • Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vijuš se nastavljuaju održavati od 01.09. dva puta tjedno! Svi zainteresirani članovi mogu se javiti udruzi.
  • Terapijsko jahanje Terapijsko jahanje Od pocetka rujna nastavlja se provedba terapijskog jahanja u Slobodnici. Za vise informacija obratiti se udruzi.
  • Rekreacijsko plivanje Rekreacijsko plivanje Od rujna se članovima omogućuje rekreacijsko plivanje u gradskim bazenima. Za više informacija članovi se mogu javiti u udrugu.