Objavljeno: 10.10.2017.

Otvorenje čitaonice u prostorijama kluba društva Nova Gradiška

U sklopu natječaja Naš dorinos zajednici, koji je Zaklada Slagalica raspisala u travnju ove godine za prijavitelje s područja pet slavonskih županija, između 30 odabranih podrški građanskih akcija, nalazi se i građanska akcija naše udruge pod nazivom: Čitaonica "Čitamo i družimo se".

Sredstva dodijeljena kroz ovaj natječaj osigurala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u skladu s proširenim Decentraliziranim modelom financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj.

Za provedbu akcije osigurana su sredstva u iznosu od 10.000,00 kn. Kroz akciju se nastojalo potaknuti građane na volontiranje pri uređenju čitaonice, ali i na prikupljanje knjiga, koje će se u budućnosti razmjenivati među članovima udruge te među ostalim građanima koji budu zainteresirani uključiti se u razmjenu knjiga.

Novčana sredstva dobivena za provedbu ove akcije korištena su za unutarnje uređenje čitaonice te nabavku potrebnog namještaja.

Vremensko trajanje akcije je od 1. srpnja do 15. listopada 2017. godine.

S nadom da ćemo se u budućnosti ugodno družiti u ovim prostorijama, uz dobru knjigu, zahvaljujemo se Zakladi "Slagalica" na odabiru našeg projekta i pruženoj nam mogućnosti da pridonesemo razvoju civilnog društva u ovom dijelu Slavonije i naše Županije.

Svečano potpisivanje ugovora o financiranju građanskih akcija, održano je 29.6.2017. godine u Osijeku.


Aktualni događaji