Objavljeno: 04.09.2014.

Obilježavanje nacionalnog dana multiple skleroze - 26. rujan 2014.

Nacionalni dan multiple skleroze - 26. rujna - obilježava se već 35 godina. Uz Savez društava multiple skleroze Hrvatske, obilježavaju ga i županijska društva, uglavnom koji dan prije ili kasnije je je centralna proslava organizirana za predstavnike svih Društava u Zagrebu. Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije ove godine odlučilo se na širi krug sudionika obilježavanja ovoga dana te je u goste pozvalo predstavnike Društva multiple skleroze Vukovarsko-srijemske županije i prijateljskog Udruženja oboljelih od multiple skleroze "Mala Bačka" iz Bačke Topole.
Svečanost obilježavanja ovog važnog datuma za sve oboljele od multiple skleroze u RH, održat će se u Tvrđavi Brod 24. rujna 2014. s početkom u 15,00 sati. 

Tijek svečanosti u Slavonskom Brodu:

15:00 sati - Pozdravna riječ predsjednika DMS BPŽ Željka Pudića
15:10 sati - Pozdravna riječ gostiju
15:30 sati - Osvrt na rad DMS BPŽ - film "10 godina Društva"
16:00 sati - Zajednički ručak.

Tijek svečanosti u Zagrebu:

- održavanje Konferencije na temu: „EUReMS registar – alat za suvremenu uspostavu socijalne pravde za osobe s multiplom sklerozom“ u Zagrebu, 26.09. 2014.godine, u „Hotelu I", Remetinečka cesta 106,  s početkom u 10:30 sati.

Program Konferencije:

10:30 sat: - Doček i uvod, Vladimir Komparić, dr.med. predsjednik SDMSH , Prof.dr.sc. Vanja Bašić-Kes predsjednica Stručnog odbora za medicinska pitanja SDMSH, , Dr. Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Anka Slonjšak, Pravobraniteljica osoba s invaliditetom.

Predsjednik RH, gsp. Ivo Josipović, Potpredsjednica Vlade RH i ministrica Ministarstva socijalne politike i mladih, gđa. Milanka Opačić, ministar Ministarstva zdravlja, gosp. Siniša Varga i ministar Ministarstva rada i mirovinskog sustava, gsp. Mirando Mrsić.

11:30 sati: - „Pod pritiskom – Život s multiplom sklerozom u Europi“  Danica Eškić,
Koordinatorica EUReMS projekta.

12:00 sati: - „Suvremeni pristup dijagnostici i liječenju multiple skleroze“ prof.dr.sc. Vanja Bašić-Kes.

12:30 sati: - „Oralna terapija u prvoj liniji liječenja MS-a“ prof.dr.sc. Marija Bošnjak-Pašić

12:45 sati: - „Vještačenje, postotka oštećenja/invaliditeta u bolesnika s multiplom sklerozom prema EDSS-u“, prof.dr.sc. Marija Bošnjak Pašić.

13:00 sati: - „Centri za socijalnu skrb RH – obavljanje poslova na temelju javnih ovlasti“ Božena Horvat-Alajbegović, dipl.soc.rad. ravnateljica CSS grada Zagreba.

13:30 sati: - „Zakon o vještačenju i profesionalnoj rehabilitaciji osoba s invaliditetom“ Dr.med. Lidija Hrastić-Novak, ravnateljica Zavoda za vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom.

14:00 sati: - Zajednički ručak.

Aktualni događaji

  • Međunarodni dan OSI Međunarodni dan OSI U organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca. Više ...
  • Radio 92 FM Radio 92 FM Od 05.09.2014. u Slavonskom Brodu počinje emitiranje prvog neprofinog radia u RH, Radio 92 FM.
  • Redovito Druženje Redovito Druženje Redovito druženje članova u prostorijama Društva 29.12.2014. u 16:00
  • Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vijuš se nastavljuaju održavati od 01.09. dva puta tjedno! Svi zainteresirani članovi mogu se javiti udruzi.
  • Terapijsko jahanje Terapijsko jahanje Od pocetka rujna nastavlja se provedba terapijskog jahanja u Slobodnici. Za vise informacija obratiti se udruzi.
  • Rekreacijsko plivanje Rekreacijsko plivanje Od rujna se članovima omogućuje rekreacijsko plivanje u gradskim bazenima. Za više informacija članovi se mogu javiti u udrugu.