Objavljeno: 30.12.2013.

"Prvi radio" – neprofitni radio

Naziv projekta: "Prvi radio" – neprofitni radio
                         ("FIRST RADIO" – Non Profit Radio)


Nositelj projekta: Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije

Ukupna vrijednost projekta: 158.775,16 EURA

Trajanje projekta: 18 mjeseci (23.07.2013 – 22.01.2015.)

Projekt "Prvi radio" – neprofitni radio bavi se problemima koji uzrokuju nepovoljno okruženje za osobe s invaliditetom i ostalih ugroženih marginalziranih skupina u zajednici i na tržištu rada u Brodsko posavskoj županiji.

Osnivanjem neprofitnog radija želimo podići razinu svijesti šire javnosti o zapošljavanju marginaliziranih skupina društva, doprinijeti mogućnosti zapošljavanja istih te doprinjeti otvaranju jednakih mogućnosti osoba s invaliditetom u životu zajednice kroz medijsku kampanju osvještavanja potencijalnih poslodavaca te pružiti podršku ugroženim skupinama i njihovim neprofitnim organizacijama u ostvarivanju osnovnih ljudskih prava, a ponajprije prava na rad.

Također ćemo podupirati samozapošljavanje kroz primjere dobre prakse osnivanja zaštićenih radionica i zadruga, poticati obrazovne ustanove za uvođenje dodatnih programa potrebnih navedenim ciljnim skupinama te javno utjecati na jedinice lokalne i regionalne samouprave na suradnju s neprofitnim sektorom.
Ciljane skupine:
udruge koje rade s osobama s invaliditetom u Brodsko-posavskoj županiji,
ostale marginalizirane skupine,
javni i privatni sektor,
stanovništvo lokalne zajednice u Brodsko-posavskoj županiji,
privatne tvrtke – potencijalni poslodavci,
lokalne i regionalne uprave.

Financirano sredstvima Europske unije u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava IPA IV „Poboljšanje pristupa tržištu rada ugroženih skupina“

 

 

 Partner na projektu: Udruga osoba s invaliditetom Slavonski Brod "Loco – moto"

 

Suradnici na projektu : Hrvatski zavod za zapošljavanje Slavonski Brod

 

Brodsko – posavska županija

Aktualni događaji

  • Međunarodni dan OSI Međunarodni dan OSI U organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca. Više ...
  • Radio 92 FM Radio 92 FM Od 05.09.2014. u Slavonskom Brodu počinje emitiranje prvog neprofinog radia u RH, Radio 92 FM.
  • Redovito Druženje Redovito Druženje Redovito druženje članova u prostorijama Društva 29.12.2014. u 16:00
  • Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vijuš se nastavljuaju održavati od 01.09. dva puta tjedno! Svi zainteresirani članovi mogu se javiti udruzi.
  • Terapijsko jahanje Terapijsko jahanje Od pocetka rujna nastavlja se provedba terapijskog jahanja u Slobodnici. Za vise informacija obratiti se udruzi.
  • Rekreacijsko plivanje Rekreacijsko plivanje Od rujna se članovima omogućuje rekreacijsko plivanje u gradskim bazenima. Za više informacija članovi se mogu javiti u udrugu.