Objavljeno: 04.01.2016.

Edukacija osobnih asistenata I. krug

U okviru projekta „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013. financiranog iz Europskog socijalnog fonda, dana 28. prosinca 2016. godine, s početkom u 16.00 sati, u prostoru Osnovne škole Milan Amruš, Ul. Nikole Zrinskog 100 u Slavonskom Brodu, održana je edukacija osobnih asistenata (I krug) koji su zaposleni kao osobni asistenti u više udruga koje djeluju na području Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije (Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije, Udruga osoba s invaliditetom Loco Moto, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Slavonski Brod i Udruga osoba s invaliditetom Požeško-slavonske županije). Edukaciju je proveo Savez osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), kojom su osobni asistenti upućeni u osnovne zadatke koje imaju, kako se odnositi prema korisnicima, kako izvještavati o svom radu i koliko je bitna suradnja njih, korisnika usluge i udruge. Ovom edukacijom omogućena je kvalitetna provedba projekta.

Cilj projekta je osobama s najvećim stupnjem invaliditeta osigurati uslugu osobne asistencije u trajanju od 4 sata dnevno, odnosno 80 sati mjesečno, čime će one dobiti uslugu koja će im omogućiti obavljanje redovitih dnevnih aktivnosti u vrijeme kada su im one potrebne te u obimu i na način prilagođen njihovim potrebama. Projektom dobivaju i kvalitetniju njegu, a članov obitelji postaju rasterećeni svakodnevnih obveza prema invalidnom članu. Sve skupa djeluje na povećanje kvalitete života osoba s invaliditetom (ciljna skupina I). Druga ciljna skupina korisnika ovoga projekta su osobni asistenti, dugonezaposlene osobe prijavljene na HZZ, u dobnim granicama od 18 – 29 godina te žene starije od 45 godina i muškarci stariji od 50 godina.

Vrijednost projekta je 619.323,92 kn, a vrijeme provedbe od 29. listopada 2015. do 28. listopada 2016. godine.

Kao Posredničko tijelo razine 1 u ovom natječaju je Ministarstvo socijalne politike i mladih, kao Posredničko tijelo razine 2 je Hrvatski zavod za zapošljavanje, a korisnik projekta je Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije. Partnerska organizacija projekta je Društvom multiple skleroze Požega.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj ovog dokumenta isključiva je Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije Više informacija na www.strukturnifondovi.hr


Ministarstvo socijalne politike i mladih (Posredničko tijelo razine 1)

Hrvatski zavod za zapošljavanje (Posredničko tijelo razine 2)

Partner projekta: Društvo multiple skleroze Požega

Aktualni događaji