Objavljeno: 05.11.2013.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinac 2013.

Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda u suradnji s brojnim udrugama u razdoblju od 26. studenog do 5. prosinca 2013. organiziralo je niz događanja povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (sportski susreti osoba s invaliditetom, dan otvorenih vrata udruga, svečana sjednica Povjerenstva za OSI i svečani program).

Od 26.11.-05.12. održano je niz sportskih aktivnosti i turnira:

KUGLANJE u organizaciji Centra za inkluzivnu podršku VS Klub Regoč,

VISEĆA KUGLANA u organizaciji Udruge invalida "Loco-Moto",

SJEDEĆA ODBOJKA u organizaciji OIK "Marsonija",

ŠAH u organizaciji Šahovskog kluba invalida "Kralj",

PIKADO u organizaciji Udruga slijepih Brodsko-posavske županije,

TENIS U KOLICIMA u organizaciji TKI "Klasije".

U sklopu sportskih susreta osoba s invaliditetom u ŠRC "Vijuš", gradski bazeni, održano je predstavljanje novoosnovanog plivačkog kluba "Marsonija" gdje je prikazan film "I ja mogu plivati" autora Antona Zupana i Mateja Plevnika iz Ljubljanje, SLO.

3. prosinca u Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda održana svečana sjednica na kojoj su dodijeljene godišnje volonterske nagrade za volonterski angažman pojedinca te nagrada za poslodavca godine koji podupire zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Ove godine volonterske nagrade su osvojili: Alma Marković, koordinatorica Volonterskog centra, Dragan Rončević, član Udruge osoba s invaliditetom Slavonski Brod „Loco–Moto“  i Goran Kljufas, član Udruge 108. brigade ZNG. Prema izboru Povjerenstva poslodavac godine za osobe s invaliditetom je Osnovna škola „Vladimir Nazor“. Gradonačelnik Mirko Duspara uručio je nagrade pobjednicima i čestitao im na njihovoj ustrajnosti i trudu u radu za druge.

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, popraćeno je prigodnim programom i druženjem uz pjesmu i ples u "Svečanoj dvorani" Bukovlje. Zahvalnice sudionicima programa i Bukovlju d. o. o. uručio je Željko Pudić, predsjednik Povjerenstva za OSI grada Slavonskog Broda.

Aktualni događaji

  • Međunarodni dan OSI Međunarodni dan OSI U organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca. Više ...
  • Radio 92 FM Radio 92 FM Od 05.09.2014. u Slavonskom Brodu počinje emitiranje prvog neprofinog radia u RH, Radio 92 FM.
  • Redovito Druženje Redovito Druženje Redovito druženje članova u prostorijama Društva 29.12.2014. u 16:00
  • Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vijuš se nastavljuaju održavati od 01.09. dva puta tjedno! Svi zainteresirani članovi mogu se javiti udruzi.
  • Terapijsko jahanje Terapijsko jahanje Od pocetka rujna nastavlja se provedba terapijskog jahanja u Slobodnici. Za vise informacija obratiti se udruzi.
  • Rekreacijsko plivanje Rekreacijsko plivanje Od rujna se članovima omogućuje rekreacijsko plivanje u gradskim bazenima. Za više informacija članovi se mogu javiti u udrugu.