Objavljeno: 17.06.2013.

Dani otvorenih vrata udruga od 12. – 14. lipnja 2013.

Prema inicijativi Ureda za udruge Društvo multiple skelroze Brodsko-posavske županije sudjelovalo je u "Danima otvorenih vrata udruga" od 12. - 14. lipnja 2013.

Dani otvorenih vrata udruga uklapaju se u niz aktivnosti koje se ove godine širom Europe organiziraju povodom obilježavanja Europske godine građana 2013. Cilj je Europske godine građana potaknuti građane na informiranje i ostvarivanje svojih prava te sudjelovanje u procesima odlučivanja o pitanjima od javnog interesa.

Cilj ovog događanja je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj (posebice financirane iz javnih izvora) organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih, te otvaranjem vrata građanima u određenom danu ili danima.

Društvo je upoznavalo građane o problemima koje imaju oboljeli i kako ih rješavaju, a i sami su mogli isprobati kako je oboljelima. Predočili smo im kako hodaju oboljeli (isprobavali su hod u perajama koje simuliraju otežani hod), kopčati dugmadi s rukavicama (simulira se gubitak osjeta i problem zakopčavanja dugmadi ili hvatanja predmeta), probleme s održavanjem ravnoteže na podlozi (balans-jastučić punjen zrakom), ali i o ostalim problemima s kojima se susreću oboljeli.

Aktualni događaji

  • Međunarodni dan OSI Međunarodni dan OSI U organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca. Više ...
  • Radio 92 FM Radio 92 FM Od 05.09.2014. u Slavonskom Brodu počinje emitiranje prvog neprofinog radia u RH, Radio 92 FM.
  • Redovito Druženje Redovito Druženje Redovito druženje članova u prostorijama Društva 29.12.2014. u 16:00
  • Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vijuš se nastavljuaju održavati od 01.09. dva puta tjedno! Svi zainteresirani članovi mogu se javiti udruzi.
  • Terapijsko jahanje Terapijsko jahanje Od pocetka rujna nastavlja se provedba terapijskog jahanja u Slobodnici. Za vise informacija obratiti se udruzi.
  • Rekreacijsko plivanje Rekreacijsko plivanje Od rujna se članovima omogućuje rekreacijsko plivanje u gradskim bazenima. Za više informacija članovi se mogu javiti u udrugu.