Objavljeno: 14.04.2014.

Posjet Bačkoj Topoli (Republika Srbija, AP Vojvodina) 10. i 11. travnja 2014.

Da su novi modeli komunikacije „put u svijet“ (kao npr. Facebook), dokazuje i  poziv za sudjelovanje na proslavi petogodišnjice Udruženja multiple skleroze „Mala Bačka“ iz Bačke Topole, Republika Srbija, AP Vojvodina, koje je prijatelj naše udruge na Facebook profilu.


Uz kontakte tijekom proteklih mjeseci, razvila se prijateljska suradnja, a u skladu s tim i poziv na ovu njihovu svečanost koja se odžala u Lovačkom domu „Capriolo“ u Bačkoj Topoli. Poziv nas je veoma obradovao, pogotovo što su organizatori odabrali našu udrugu između mnogih drugih prijateljskih društava kao svoje goste. O ovom pozivu predsjednik je obavijestio članove na redovitom druženju u ožujku. Za posjet se odlučilo četvero članova (iako je želju za odlazak i sudjelovanje izrazio i veći broj, ali na žalos iz osobnih razloga nisu mogli ići).

Kako i priliči, za domaćine smo pripremili poklone (predmete koje izrađujemo na kreativnim radionicama) i s neizvješnošću krenuli na put! Da nam putovanje bude ugodnije, pridužili smo se udruzi multiple skleroze iz Vukovara (koja je također pozvana na ovu proslavu) te zajednički, nakon kraćeg posjeta njihovoj udruzi, krenuli put Bačke Topole. Putovanje je proteklo u ugodnoj atmosferi, no doček koji smo dobili, ugodno nas je iznenadio. Primili su nas s toliko radosti kao da se već dugi niz godina poznajemo i družimo! Atmosfera na proslavi je bila puna „dobrih vibracija“, otvorenih razgovora, s mnogo smijeha i dobrog raspoloženja. Stvorila su se nova prijateljstva, razmijenila iskustva, upoznali prijateli s Facebooka i uživo, što je dodalo novi čar u slijedeće kontakte i razmjene informacija na Facebooku narednih dana. Veče je proteklo brzo, nitko nije želio kući, svima je bilo premalo vremena za razgovor i druženje te su slijedila obećanja za skoru razmjenu informacija i nastavak prijateljstva. Koliko je svima bilo ugodno i lijepo, govore i fotografije s ove proslave!

Jutro poslije iskoristili smo za bolje upoznavanje s domaćinima, razmjenu iskustava u radu obiju udruga, upoznavanju s problematikom oboljelih od MS-a u RH i RS (AP Vojvodini). Tema je bilo u izobilju jer su nam problemi slični, a i rješavanja također. I jedni i drugi borimo se za „bolje sutra“ oboljelih. Ciljevi su nam također slični, a koliko ćemo uspjeti, pokazat će vrijeme! Rastanak nam je svima bio težak, kao da odlazimo od dobro poznatih prijatelja (što je razumljivo jer je MS svima zajednička)!

Nadamo se da ćemo imati mogućnosti pozvati ove nove prijatelje u posjet našem kraju i udruzi i uzvratiti gostoprimstvo. Potrudit ćemo se da se ova suradnja nastavi i dalje kroz zajedničke projekte/programe, ali i da se proširi i  na druge krajeve Republike Srbije. Ova suradnja potaknula nas je na otvaranje mogućnosti suradnje i sa drugim susjednim i bližim državama.

Ovom prilikom želimo zahvaliti, ponajprije predsjedniku Udruženja multiple skleroze „Mala Bačka“ g. Nješi Paulu, njihovoj tajnici (sekretarici) Deviji Adviji Turbić, ali i ostalima iz ovog udruženja, kao i članovima obitelji oboljelih, koji su uložili puno truda da se ugodno osjećamo!

Hvala vam, prijatelji!

Link na objavu u medijima Republike Srbije

Aktualni događaji

  • Međunarodni dan OSI Međunarodni dan OSI U organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca. Više ...
  • Radio 92 FM Radio 92 FM Od 05.09.2014. u Slavonskom Brodu počinje emitiranje prvog neprofinog radia u RH, Radio 92 FM.
  • Redovito Druženje Redovito Druženje Redovito druženje članova u prostorijama Društva 29.12.2014. u 16:00
  • Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vijuš se nastavljuaju održavati od 01.09. dva puta tjedno! Svi zainteresirani članovi mogu se javiti udruzi.
  • Terapijsko jahanje Terapijsko jahanje Od pocetka rujna nastavlja se provedba terapijskog jahanja u Slobodnici. Za vise informacija obratiti se udruzi.
  • Rekreacijsko plivanje Rekreacijsko plivanje Od rujna se članovima omogućuje rekreacijsko plivanje u gradskim bazenima. Za više informacija članovi se mogu javiti u udrugu.