Objavljeno: 17.10.2013.

Regionalno predstavljanje građanskih inicijativa u Osijeku i regionalno obilježavanje 10. godišnjice osnutka Nacionalne zaklade 15.10.2013.

U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva -u Arheološkom je muzeju u Osijeku održano regionalno događanje pod nazivom "Aktivni u zajednici". Okupilo se 80-tak predstavnika građanskih inicijativa koje su u lokalnim zajednicama provedene uz financijsku podršku Nacionalne zaklade. Događanje je imalo za cilj raspraviti prioritete i izazove u razvoju lokalnih zajednica te predložiti rješenja u suradnji s jedinicama lokalne samouprave. Prijedlozi za razvoj lokalnih zajednica sa svih regionalnih događanja biti će objedinjeni u zajedničkoj publikaciji "Doprinos aktivnih građana" koja će biti dostupna javnosti te će kao svojevrstan glas aktivnih građana biti upućena svim predstavnicima izvršne vlasti i predstavnicima lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj.

Na događanju je upućena zahvala te uručena priznanja najaktivistima i najaktivisticama izabranim prema prijedlogu predstavnika regionalnih građanskih inicijativa, a ista je prigoda iskorištena i za obilježavanje Europske godine građana kojoj je, također, cilj ojačati svijest i znanja Europljanja o pravima i odgovornostima vezanima uz EU građanstvo.

Aktualni događaji

  • Međunarodni dan OSI Međunarodni dan OSI U organizaciji Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom 3. prosinca. Više ...
  • Radio 92 FM Radio 92 FM Od 05.09.2014. u Slavonskom Brodu počinje emitiranje prvog neprofinog radia u RH, Radio 92 FM.
  • Redovito Druženje Redovito Druženje Redovito druženje članova u prostorijama Društva 29.12.2014. u 16:00
  • Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vježbe u dvorani Vijuš se nastavljuaju održavati od 01.09. dva puta tjedno! Svi zainteresirani članovi mogu se javiti udruzi.
  • Terapijsko jahanje Terapijsko jahanje Od pocetka rujna nastavlja se provedba terapijskog jahanja u Slobodnici. Za vise informacija obratiti se udruzi.
  • Rekreacijsko plivanje Rekreacijsko plivanje Od rujna se članovima omogućuje rekreacijsko plivanje u gradskim bazenima. Za više informacija članovi se mogu javiti u udrugu.